Артикул: EX10013404
|Модел: RCGG-40/700CG
Мазнината по повърхността е вид вазелин, подходящ за хранителни цели, който предпазва плочата на грила от ръжда. Отстранете мазнината с дървена или пластмасова шпатула, след което избършете чинията с кухненска кърпа. Ако е необходимо, почистете внимателно повърхността с малко вода и сапун.
Плочата на грила почернява или пожълтява поради високите температури. За да предотвратите появата на такива петна, следващия път първо нанесете масло и постепенно увеличете температурата. За да отстраните петната, внимателно почистете плочата на грила със сапун и вода. При черни петна нанесете малко оцет върху засегнатото място и го оставете за 20 минути. След това добавете малко сода за хляб и изчакайте още 15 минути. Отстранете петната с помощта на чистачка или фина шкурка по посока на структурата на повърхността. Накрая почистете работния плот с вода и го подсушете добре. Използвайте малко вода, за да не проникне в устройството.
За да предотвратите появата на петна от ръжда, избягвайте остатъци от вода, киселини (като оцет, лимонов сок, сосове) или вещества, съдържащи хлор (като белина). Поддържайте плочата на грила чиста и я подсушавайте след ежедневна употреба. Когато не се използват за по-дълъг период от време, нанесете и малко грес, подходяща за хранителни цели. Ако ръждата продължава да се образува, накиснете засегнатото място с малко вода. След това отстранете ръждата със стоманена вълна, чистачка или фина шкурка. Винаги търкайте по посока на структурата на повърхността. Промишлените препарати за отстраняване на котлен камък са подходящи и за пълно отстраняване на петна от ръжда. След почистване неутрализирайте киселинните остатъци с алкален почистващ препарат.